نهال سیب زرد
سیب بیش از ۷۵۰۰ گونه ی متفاوت دارد. این درختان چند ساله در نواحی استوایی گل نمی دهند. و از نوع درختان سردسیری معتدل و دارای خزان می باشد. موطن اصلی سیب حوالی قفقاز، ترکمنستان و ناحیه هایی از شوروی سابق است. شکل ظاهری آن درختچه یا درخت کوتاه قامت است.برگ هایش ساده و بیضی شکل و جوانه های زایشی دارد. عموما گل ها ی آن توسط زنبور گرده افشانی می شوند. .وقتی ارقام مختلف به حد کافی رنگ مورد نظر را گرفتند برداشت شروع میگردد.
برخی از خواص سیب
حفظ طراوت و شادابی پوست موثر است.
سیب دارای ریبوفلاوین( ویتامینB2)، ویتامین C و A ، مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، کلسیم و پتاسیم میباشد.
فشارخون را منظم میکند.
مصرف منظم سیب، احتمال بروز سرطان ریه را ۵۰درصد کاهش می دهد.
از بروز بیماری نقرس و درد مفاصل پیشگیری میکند.
پکتین در سیب، نیاز بدن به انسولین را برطرف می کند، بنا بر این برای بیماران دیابتی مفید است.
سیب مقوی مغز است. به همین جهت برای کسانی که کارهای فکری انجام میدهند مفید میباشد.
شرایط محیطی
این درخت ۳ نوبت نیاز اساسی به آبیاری دارند: پیش از شکوفه دادن، ۲۰ روز پس از پایان گلدهی و در پایان ریزش طبیعی میوه که فصل خرداد است.
جوانه درخت تا دمای زیر ۷ درجه و درخت تا منفی ۳۵ درجه را تحمل می کند. حداکثر دمای قابل تحملش نیز ۳۸ درجه است.
خاکهای شنی-رسی را به خاک های سنگین رسی یا زیاد سبک سنگلاخی و شنی ترجیح می دهند.برای تغذیه درخت از مخلوط کود شیمیایی و کود دامی پوسیده استفاده نمایید.
هرس درخت باید در تابستان انجام گیرد.
تکثیر گیاه
عموما تکثیر سیب توسط پیوند انجام می گیرد. خوابانیدن و کاشت بذر نیز موثر است.
آفات و بیماری ها
کرم سیب،لیسه سیب، کنه قرمز اروپایی، سرخرطومی سیب و شته ها ازانواع افات درخت سیب است. بهداشت عامل مهمی در حفظ سلامتی درخت است. از بیماری های آن نیز لکه سیاه سیب، پوسیدگی فیتوفترایی، زنگ سرو کوهی سیب، آتشک و سفیدک سطحی سیب می باشد.
سیب سبز
نهال سیب سبز (گرین اسمیت)سیب سبز گرنی اسمیت (به انگلیسی: Granny Smith Green Apple، به معنی سیب سبز اسمیت) یک رقم از سیب است که ریشه آن به استرالیا و در سال ۱۸۶۸ بر میگردد. تصور میرود سیب سبز حاصل پیوند سیب خودروی اروپایی و سیب خانگی باشد. به طرز گسترده در نیوزیلند کشت شد و در سال ۱۹۳۵ به بریتانیا توسط گردی آویل معرفی شد. در بخشهایی از کانادا به نام خوشمزه سبز (به انگلیسی: Green delicious) اطلاق میشود
نوع تکثیر:پیوندی شکمی
ارتفاع ۸۰cm – ۱۵۰cm
پایه:سیب رویشی مالینگ-بذری سیب عباسی
سن پیوندک یک ساله و دوساله
نیاز سرمایی:۱۰۰۰ ساعت
زمان رسیدن میوه اواسط مهر ماه
از نظر عرض جغرافیایی و ارتفاع از سطح دریا در ایران درعرض جغرافیایی ۳۷-۳۶ درجه شمالی و در ارتفاعات ۲۰۰۰-۱۸۰۰ متر بهترین کیفیت را دارا می باشد. درجه حرارت بین ْ۲۱ تا ْ۲۵ ساتیگراد برای اکثر ارقام سیب مناسبترین حرارت برای رشد متعادل میباشد. رشد میوه در بالای ْ۳۰ سانتیگراد و پائین ْ۶ سانتیگراد متوقف میشود.
درجه حرارتهای خطرناک سرما برا ی ارقام متداول سیب در مراحل مختلف باز شدن گلها عبارتند از :
درحالت غنچه های نیمه باز ( رنگ گلبرگ ها دیده نمیشود) ْ۴- تا ْ۳- سانتیگراد
در دوران تمام گل ْ۲- تا ْ۵/۱- سانتیگراد
در زمان تشکیل میوه های جوان ( تازه از گل درآمده ) ْ۲- تا ْ۱- سانتیگراد
شرایط خاک :
بطـور کلـی ریشه سیب در مقایسه با سایر انواع درختان میوه سردسیری به شرایط مرطوب و کمی هوا مقاومت بیشتری نشان میدهد کـه البته درجه مقاومت آن در ارقام و گونه های مختلف متفاوت است ولـی این بـدان معنـی نیست کـه به تصور مقـاوم بـودن ریشه سیب از مساعدکرن خاک از نظر تنفس و زهکشی غافل بود. بافت خاک و قابل نفوذ بودن آن به هوا در کیفیت میوه اثر مشهودی دارد، به همین جهت خاکهای شنی- رسی یا رس- شنی را به خاکهای سنگین رسی یا زیاد سبک سنگلاخی و شنی ترجیح می دهند و بهترین خـــاک شنی لــومی باعمق ۵/۲- ۲ مـــتر و با زهکش مطلوب و قابلیت نگهداری رطوبت وPH بین ۸/۶ – ۵/۶ است.
آفات : کرم سیب ، شپشک واوی سیب ، کنه تارعنکبوتی ، شته ، لیسه
بیماریها: شانکرسیتوسپودایی ، سفیدک سطحی
بیماریهای فیزیولوژیک : کمبود آهن و کمبود روی
درترکیب کشت سیب بایستی ارقام گرده زا در باغ منظور نمود زیرا این گیاه نیاز به ارقام گرده دهنده دارد. فاصله کشت بسته به نوع رقم ، پایه ، خاک و مدیریت متفاوت ولی بطور کلی در پایه های بذری حداقل فاصله ۵×۵ متر و در مورد پایه های رویشی بسته به نوع پایه و سایر عوامل فاصله هامتفاوت است. در مورد پایه های رویشی علاوه بر پایه های مالینگ میتوان پایه های دیگری نیز استفاده نمود.